Panowie, jak widzę nie każdemu udzielił się Świąteczny nastrój, za to włączył czas na narzekanie.
@sta, właścicielem forum jest UM Piastów, domena i serwer należą do miasta,
Panowie krótkie wyjaśnienie:
moderator - osoba zajmująca się czystością wątków
administrator - osoba opiekująca się działaniem forum, wspierająca działania moderatorów lub zajmująca się wyższymi karami niż ostrzeżenia udzielane przez moderatorów,
Jeśli któryś z Was chciałby pomóc w moderacji forum - zapraszamy

Gdy zaczynaliśmy rozmowę z UM na temat "przejęcia" forum była rozmowa na temat ulotek reklamujących forum dyskusyjne i plakaty na temat tego forum - UM wyraził chęć wzięcia udziału w takiej formie reklamy, w późniejszym czasie.
@BSK, masz rację admini także są od promocji forum (nie tylko od administracji, zrozumiałem aluzję
Jeśli uda mi i Defiemu rozmowa z UM postaramy się na wiosnę - gdy będzie cieplej a przed latem o wydrukowanie ulotek dla forum i osobiście będziemy je rozdawać mieszkańcom by mogli wziąć udział w życiu naszego forum!

Od czasu do czasu na portalu Facebook na stronie skupiającej mieszkańców wrzucam informacje o forum dyskusjnym, jednak nie przyciągają one obywateli miasta. Czyżby to świadczyło o małym zainteresowaniu lokalnymi sprawami? Chciałbym żeby było większe lecz także na odpowiednim poziomie intelektualnym.
Pan Burmistrz Marek Kubicki jak widać zaczął się częściej pojawiać na forum i mam nadzieję że jego aktywność będzie dalej wzrastała.
Panowie którzy zarzucają że pewne założenia jakie ja i Defi na początku stawialiśmy się nie sprawdziły, mają rację.
Nie wszystkie i nie do końca

Wzrosła liczba osób zarejestrowanych - jednak nie przełożyło się to na aktywnych użytkowników. Powiem tak że według moich luźnych obserwacji zainteresowanie forum starszych użytkowników lekko wzrosło, ostatnio wypowiedziało się kilka osób którzy konta założyli parę lat temu, powoli może nadejdzie im chęć i ochota na aktywność na forum.
Panowie i Panie, jeśli macie propozycje jak zmienić sytuacje by forum było bardziej oblegane, my bardzo chętnie przeczytamy Wasze propozycje. A jeśli nie uznacie że nasze osoby są godne takiej informacji wystarczy skontaktować się z UM Piastowa

Padły też słowa na temat mojej aktywności (@PMK), faktycznie zmniejszyła się moja aktywność w pisaniu na forum czy w działalności społecznej (słupy i ulotki) ale to także ze względów prywatnych (min. zdrowotnych) lecz o forum nie zapominam i zaglądam regulanie starając się interweniować jak mogę

Także jeśli chodzi o ulotki gdy jestem na ulicy i mam na widoku ulotki to ściągam je także jednak chciałbym żeby moje zrywanie ulotek nie skończyło się agresją niektórych "osób" wobec osób mi bliskich. Jeśli widzę dziurę to zgłaszam ją do UM, jeśli widzę nieprawidłowość jak niedawne ulotki MPWiK na drzewach to wykonuje telefon interwencyjny. Więc uprzejmie proszę nie zarzucaj mi "zapominania" o korzeniach.
===
Podsumowując: nie zapomniałem o forum, jestem odwiedzam, zaglądam do tematów (jeśli coś według kogoś z Was w dyskusji nie pasuje zgłaszajcie to odpowiednim przyciskiem) - bo faktycznie. Nie czytam WSZYSTKICH tematów!