przez przynadziei » N, 2 paź 2011, 17:36
dziś byłóem w okolicach Dziekanowa Leśnego i zwróciła moją uwagę dwa plakaty - jeden to bilboard z napisem Ty wybierzesz premiera: Tusk czy Kaczyński. Nistety nikt się pod tym hasłem nie podpisał bo chętnie bym im powiedział co myślę o takiej "demokracji" medialnej co to z góry ludziom mówi co mają mysleć - a skąd wiemy że PO albo PiS nie wystawią innego premiera? Albo że nie wygra inna partia na tyle mocno by mieć swego kandydata... Ech ta dyktatura sondaży
a druga rzecz to małe plakaciki (ale ich pełno) Pani z naziwskiem Sikora z PiS. Ujawniam naziwsko bo przecież sama sie podpisała na swoich plakatach. A hasło z jakim idzie na wybory: Chcę Polski bez Tuska.
Prawdę mówiąc mnie telepnęło. Droga Pani ja też by chciał Polski np. bez idiotów i bez ludzi którzy szerzą nienawiśc do innych ale podobno takich nie sieją. I chcą nie chcąc muszę to znosić bo póki co nie ma możliwości zsyłać ich na Madagaskar. Nawet jeżeli nie lubię Tuska i uważam że jest kiepskim premierem to nie znaczy że mam prawo żądać Polski "bez niego" - ani nie jest skazany, ani nikt go obywatelstwa nie pozbawił, ani nikt się go o zdanie nie pytał czy ma ochotę wyjechać by Polska była "bez niego"... Takie idiotyzmy niestety powoduja że Polska się dzieli i ludzie coraz ostrzej na siebie plują. Przez takich jak ta Pani. Ja już dziękuję. Jej i wszystkim tym którzy zamiast uszanować odmienne poglądy wyzywają się od PiSdzielców, PiSiorów, POrąbańców, POkraki itd.
Jak nie macie nic do zaproponowania oprócz haseł: nie wolno ich dopóścić do władzy bo.... To Wam też dziękuję. Nadmijcie se wielki balon napiszcie na nim Polska i sp....... a nas zostawcie w spokoju i dajcie żyć