przez Sulimo » Cz, 13 sty 2011, 15:05
Witam,
Temat troszkę "przysnął"
1. Od około 3 tygodni, nie chodziłem na ulotki (nie zrywałem ich po drodze) - zimno, brak ogólny czasu itd. Konkluzja: na słupach pojawiła się cała masa ulotek. Nawet na najczęściej przeze mnie uczęszczanej ul. Harcerskiej.
2. Chodnik na skrzyżowaniu ul. Harcerska & ul. Orzeszkowej. Przejście pomiędzy Apteką a skwerkiem. Na zdjęciach i filmikach z jesieni zeszłego roku widać było uszkodzenia poremontowe. W tej chwili po odwilży ta kostka wygląda jakby zaraz miała wstać i odejść. Typowe niedbalstwo pracowników którzy remontowali odcinek ul. Orzeszkowej.
3. Byłem na spotkaniu z P. Markiem Kubickim w sprawie nielegalnych reklam i ulotek. Zostałem zapewniony że moja inicjatywa ma wsparcie UM. Dostałem też informacje że Pan Burmistrz zleci prawnikom z UM prawnych aspektów i regulacji co do zrywania ulotek. Ma powstać plan: regulaminów dotyczących kosztów, kar, wyglądu, form wyrażania zgody na reklamowanie się na terenie miasta Piastowa. Rozmowy rozpoczęte. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie jakie "obostrzenia" trzeba nałożyć na taką formę reklamy.
Ps. Poinformowałem P. Marka iż dobrze by było gdyby zakaz obowiązywałby wszystko prócz miejsc wyznaczonych do reklamowania.
Wliczając w zakaz: drzewa, słupy oświetleniowe, słupy energetyczne, skrzynki, słupki ze znakami miejskimi itd.
Pozdrawiam,
Sulimo
"Nec temere, Nec timide"