przez Marcin » Pt, 26 lis 2010, 21:34
Z Piastowa od Ożarowa dojeżdża pewnie tyle luda, co np. do Janek i autobus jeździłby pusty. Po co do Ożarowa? Kilka osób ma pracę czy dziewczynę, ale ile ich jest? Pomyślałem o kilku kursach na Bronisze, ale czy aż tyle ludzi by chciało jeździć na giełdę? Chyba jednak nie.
WKD - jestem za, gdy będzie wspólny bilet. Z Malichami może być jednak problem ze skrętem na drugi pas w Jerozolimskich. Może lepiej pętla przy tesco lub trasa w obie strony, którą kiedyś proponowałem, zahaczająca o tesco? Do Malich bliziutko.
Albo dojazd z Sienkiewicza do WKD Reguły. Nie wiem, po co Wam pętla 191 i zwiedzanie uliczek w Ursusie, jeśli w podobnym czasie można być przy WKD, które jest punktualne, dużo bardziej niezawodne niż pociągi i autobusy, a do Śródmieścia jedzie 20 minut. I całkiem nieźle pokrywa się z 717. Gdyby L12 przyjeżdżał punktualnie tak ze 2 minuty przed kolejką i odjeżdżał zaraz po jej przyjeździe z Warszawy, to nawet przebolałbym likwidację 717 (wiem, wiem, dodatkowa przesiadka nie jest przyjemna).
L12 powinien jeździć w dwie strony, wtedy pokrywałby dwa razy większy obszar miasta (można rozwiązać problem komunikacji na zachodzie miasta z jednej i drugiej strony torów).