do PMK:
- mi nie chodzi o zakupy w wielkim supermarkecie ale o drobne sprawunki jak np chęć kupienia dobrych butów na zimię czy ubranek dla dzieci nie ma małych sklepów a moim zdaniem to w gestii burmistrza poniekąd jest zapewnienie przedsiębiorcom możliwości rozwijania swoich firm (albo się mylę)
- parkingi - zapraszam tam gdzie jest cukiernia Olczak tu samochody mimo iż jest zaparkowania sobie grzecznie stoją a na ulicy Hallera o chodzeniu po chodniku zapomnij
- centrum można spróbować założyć (ponieważ Piastów takiego nie ma) wokół stacji PKP gdzie są jakieś sklepiki można by ogłosić przetarg na jakieś koncepcje młodzi architekci będą mieli duże pole do popisu
- fakt ulica Krakowska nie wygląda jak wielki bazar co nie znaczy ze handlarzom ściśnietym na trawce koło torów jest dobrze
- do urzędu zawsze można powiedzieć że nie jesteśmy najgorsi, są dużo gorsi od nas ale można sprawić by był bardziej przyjazny mieszakańcom
nie uważam że jest źle znam miejsca gdzie jest dużo gorzej ale wypunktowałam tylko rzeczy które na pierwszy rzut oka widać i wiem że obecny pan burmistrz tego nie zmieni bo mu się już po prostu nie chce. to trochę tak jak w domu jak masz bałagan to w pewnym momencie nawet już go nie zauważasz.
jak obiecał to już jego w tym głowa żeby spełnił obietnice. a my go z chęcią rozliczymy za 4 lata
do prznadziei:
właśnie można podać małe przykłady ale jak sama napisałaś nie burmistrz ale rodzice dyrekcja organizacje różne walczą pazurami o to by dzieciom nie było źle. co do szkół i ich poziomu się zgodzę. z pewnych śródeł wiem że w testach wszelkiej maści wypadamy dość dobrze a nawet czasami bardzo dobrze.
a brak komunikacji i konsultacji z mieszkańcami w najważniejszych sprawach to podstawowa rzecz którą można zarzucić obecnemu burmistrzowi.
właśnie kto jest bez winy z partii współrządzących niech pierwszy rzuci kamień.
do gienek:
po to powstał mój post żeby ludzie przestali klepać bezsensownie w klawiaturę i krytykować. niech skrzykną rodzinę znajomych i wspólnie razem pójda na wybory. więcej to pożytku przyniesie niż przelewanie z próżnego w puste. niech w ten sposób wyrażą swoją chęć zmiany.
do peresz:)
nie chciałbyś mieć takiej młodej Pani burmistrz:D
poza tym chcę nabrać trochę większego doświadczenia w samorządności żeby nikt mi za 4 lata nie zarzucił że młode i się rwie do władzy bez doświadczenia
reszta do Ciebie jest w poście do PMK:)