przez azazel » Cz, 18 lis 2010, 21:13
Oj Gienek Gienek.....
Bardzo proszę przed kliknięciem wyśli, najpierw przeczytaj posta, potem pomyśl, zredaguj, następnie powtórz czynności do czasu kiedy będziesz pewny tego napisałeś, a swoim wpisem nie będziesz wprowadzał zamętu. Jeżeli dla Ciebie merytoryczna dyskusja to przeklejenie wypowiedzi kandydatów z WPR i próby wyjaśnienia na siłę braku konsekwencji w wypowiedziach, co zresztą zostało dostrzeżone, jednego z kandydatów to wybacz ale nie powinieneś zajmować innym użytkownikom czasu na polemikę z Tobą. Czas ten można by poświęcić na dyskusję, w którym miejscu i na jakim poziomie decyzyjnym jest korek, że upragniony potok euro nie płynie do Piastowa. Więcej, jakbyś uważnie śledził WPR24 to wiedziałbyś, że Piastów pozyskał i wykorzystał więcej środków z UE niż np. Pruszków. Nie, o tym nie warto wspomnieć, bo i po co?
Gdzie są Twoje propozycje zmian które można zaszczepić do programu wyborczego a za 4 lata tego wymagać? Nie ma, oj, dlaczego nie ma?
Twoja postawa trochę trąci słynnym BO ZUPA BYŁA ZA SŁONA - nie ważne za co, ważne by przyp........
Amen
PS. Mimo wszystko zachęcam Ciebie do dyskusji, tylko proszę konkrety i Twoją opinię w sprawach które poruszasz.
PS.2 Ja proponuje np. zrobienie ścianki wspinaczkowej i zatrudnienia trenerów na terenie straży zamiast lodowiska.
A dużej ścianki w okolicy ze świecą szukać, bo lodowisk w promieniu 10km jest kilka.
PS.3 Pan Kubiki reformator - jakoś nigdzie nie znalazłem konkretów np. co, gdzie, po co, komu ma służyć, za ile, kto zapłaci. Jeżeli reformatorskim podejściem jest wola wejścia w "porozumienie z PKP w sprawie dworca", kto słuchał debaty to wie. Porozumienie respektowane przez PKP, jak zobaczę to uwierzę. HAHAHAHAHAHA Dobry dowcip. Dalej, nie ujmując nic p. Kubickiemu, samorząd to nie wolny rynek. Zupełnie inne zasady, jeżeli się nie ma dobrego "terenu" i zwyczajnych znajomości to, ja osobiście życzę powodzenia w pierwszych dwóch latach urzędowania. Oczywiście z nowymi ludźmi. Ciekawe co byś wtedy powiedział? Bardzo proszę, przekonaj mnie że Twój Kandydat, bez doświadczenia samorządowego, którem prowadzisz darmową agitkę, jest supermenem i od początku kadencji będzie w stanie efektywnie zarządzać gminą. Jestem otwarty na argumenty. Podaj choć pięć. Odpowiem.
PS.4 Moim zdaniem zmiany powinny być w drodze ewolucji a nie rewolucji. Choć ten drugi scenariusz ma jeden plus, rewolucja pożera własne dzieci. A według mnie zachęcasz do niej!
Nie karmić trolla.