@Obserwatorze

Co do słupów ogłoszeniowych, faktem jest że jest ich mało

i przydałoby się po każdej ze stron po kilka - kilkanaście nawet słupów w odpowiednich miejscach żeby ludzie mogli się swobodnie ogłaszać i powiedzmy raz na dwa tygodnie taki słup powinien być czyszczony

Faktem też że są zaklejane najczęściej w okresie wyborów przez kandydatów i w tym czasie żaden obywatel nie może nic praktycznie tam nakleić, a wiadomo że zrywanie plakatów wyborczych jest karane ..

@ Czy może któryś kandydat byłby chętny obiecać w jakiejś przestrzeni czasu ustawienie nowych słupów ogłoszeniowych jak i nowych śmietników? 
Inna sprawa że jak już ktoś napisał że zdejmowanie nielegalnych reklam to swoista walka z wiatrakami (co mnie pasjonuje troszkę

) gdyż według mnie, rozklejanie ulotek i reklam pod drzewach i słupach oświetleniowych jest wygodniejsze.
Stoją przy ulicy/chodniku w sensie i drzewa i słupy oświetleniowe więc więcej ludzi je zobaczy nawet kątem oka ... niż miałby podejść do słupa i szukać wśród całej masy kolorowych ogłoszeń.
Dla przykładu niech będzie miejsce: przy dworcu PKP w Piastowie, przy przejściu dla pierwszych na przeciwko banku PKO jest drzewo, z którego CODZIENNIE zrywam ulotki na temat remontów itd. dzień w dzień jest nowa ulotka, przyszywana zszywkami do drzewa. Robi to człowiek bez wyobraźni.
Ale to się skończy, akcja nabierze innego wymiaru gdyż każdą zerwaną ulotkę będę segregował i plikami zanosił na policję w Piastowie i składał zawiadomienie.
@Na marginesie, dzisiaj przechodziłem obok dworca i na słupie ogłoszeniowym był plakat Prawa i Sprawiedliwości, dotyczący spotkania w klubie Novus 08.11.2010 ... tylko szkoda że zapomniano o internecie .. nikt się do nas nie pofatygował, gdybym przypadkiem nie dojrzał zamokniętego plakatu to nawet bym nie widział że odbywa się spotkanie ...