przez marekkubicki » Pt, 5 lis 2010, 1:24
Moi Drodzy i Szanowny PMK,
Odnośnie kierowaniem sprawami UM są bardzo ciekawe wystąpienia pokontrolne NIK-u. z maja 2008 i września 2009. Wychodzi na to, że obecne władze albo nie panują nad poczynaniami podległych urzędników lub sami przez te 20 lat nie zdołały opanować przepisów i ustaw, i zmian jakie w nich zachodzą.
Może jeszcze następna kadencja tych ludzi czegoś nauczy? Ja już nawet nie staram się w to wątpić, ale jestem pewien, że to będą kolejne zmarnowane lata dla naszego miasta.
Jednego tylko jestem pewien, że świetnie opanowali rozgrywanie konkurencji w wyborach, aby tylko jeszcze jedną przetrwać kadencję. W RM ugrupowanie Pana Smolagi będzie języczkiem uwagi przy tworzeniu koalicji. Ciekawe czy wówczas też tak bardzo nie będzie lubił NP jak twierdzi.
PMK tak mi się wydaje, że bardzo nie wiesz co to znaczy zarządzać przedsiębiorstwami w dzisiejszych czasach. Myślisz, że w tych branżach w których pracowałem jest mniej przepisów i norm regulujących je niż w samorządzie. Myślisz, że przemysł czy handel to wolna amerykanka, która nie podlega kontroli zewnętrznej instytucji rządowych w różnych dziedzinach. Coś mi się wydaje, że bardzo się martwisz o naszych włodarzy, bo po 20 latach życia w nieświadomości tego co się dzieje w gospodarce wolnorynkowej pewnie by mieli znacznie więcej stresu niż ja decydując się na funkcję burmistrza.
Pozdrawiam,
Marek Kubicki