przez marekkubicki » Cz, 28 paź 2010, 13:09
Moi Drodzy,
Wracając do naszego nieszczęsnego ronda w Piastowie.
Co sądzicie o zlikwidowaniu pasów ruchu po okręgu i zastąpienie ich
pasami ruchu wzdłużnymi na kierunku wiadukt ? Al. Wojska Polskiego (albo wschód ? zachód) zgodnie z oznakowaniem pionowym i poziomym jakie już istnieje. Na dojazdach z obu kierunków ul. Warszawskiej postawić znak ?dojazd do ul. z pierwszeństwem przejazdu? i na pasach dla pieszych postawić sygnalizację świetlną.
Drogi PMK,
Zważ, że ja pierwszy nie zacząłem tej debaty na forum w stylu ?Nowego?.
Ja nie boję się konstruktywnej krytyki, ale obok krytyki jest również i dyskusja,
przedstawianie swoich propozycji, to co ma miejsce np.: w dyskusji na temat RM.
Prześledź od początku tą dyskusję na tym forum. Wszyscy od początku tylko ustosunkowują się do mojej osoby, po pierwsze jak śmie jakiś Kubicki ubiegać się w demokratycznym kraju o urząd burmistrza w Piastowie. Wszyscy mają zastrzeżenia do funkcjonowania UM i RM pod przewodnim kierownictwem NP, ale jakim prawem ktoś chce to zmienić. Czy Wy możecie mi powiedzieć czego naprawdę chcecie od tego miasta, UM i RM, czy nawet burmistrza. Czy to tylko tak sobie gadacie na zasadzie, niech się zmienią ale układ niech zostanie stary. Ja jestem człowiekiem stosunkowo spokojnym i przyjaźnie nastawiony do ludzi, ale bardzo nie pokoi mnie debata na poziomie terytorialnym w stylu PiS z PO na szczytach politycznych kraju.
Każdy może mieć swoje sympatie polityczne, ale to ma znaczyć, że od razu mamy być wrogami. Gdzie są Wasze propozycje funkcjonowania miasta i tych instytucji w tym mieście ?
Panowie, trochę samokrytycyzmu wobec samych siebie. Pomstować, że mi się to nie podoba to nie sztuka. A spróbujcie się sami zmierzyć z tymi problemami, albo chociażby
powiedzieć, że może jeśli by tak a tak zrobić, to może by dla wszystkich było lepiej.
MK