przez marekkubicki » Cz, 28 paź 2010, 11:02
Szanowny Nowy,
Dzięki za zwrócenie uwagi co do pisowni. Mnie bardziej interesują zawarte myśli w wypowiedziach. Jak się nie ma nic mądrzejszego do powiedzenia, to się szuka potknięć w pisowni. Teraz to i na to będę uważał. Kiedyś tam w polskiej polityce funkcjonował p. Lepper, który krzyczał ?Balcerowicz musi odejść?. Oczywiście nie komentujcie tego, że się porównuję do Balcerowicza, bo nawet bym nie śmiał. Pragnę tylko zwrócić uwagę na kwestię, kto kogo ocenia. Populistyczne hasła mają wzięcie w tym kraju, tak jak Radio Maryja - słynne RM.
Ty pewnie skończyłeś prywatnie Zarządzanie i Marketing za tatusia pieniążki. Bo to jest podobny styl wypowiedzi. Przepraszam tych wszystkich, którzy ukończyli takie uczelnie i potrafią zachować umiar i pewien poziom kultury.
Ja ukończyłem uczelnię techniczną w takim przedziwnym okresie polskiej historii i nie musiałem się podpierać ?punktami za pochodzenie?.
Ja też brudzia z tobą nie piłem.
Filmik bardzo fajny, ja też w tamtych czasach się z niego śmiałem, ale odnosił się do czasów nomenklatury PZPR-u, (z tą organizacją nic mnie nie łączyło). Na szczęście jest demokracja, tak jak Wyborcy zagłosują tak będzie, ja z tego powodu nie będę płakał jeśli wybiorą kogoś z kontrkandydatów. A pro po, przecież Wy wszyscy też możecie kandydować.
Co do Pana Michała o którym wcześniej wspominałem, radnego obecnej kadencji Rady Miejskiej (RM), z rozmowy wynikało, że startował z ramienia NP a w trakcie kadencji przeszedł do PiS i stwierdził, że już nie będzie więcej kandydował. Z wypowiedzi mogłem wywnioskować, że ta jego decyzja była podyktowana bezsilnością wobec możliwości skutecznego działania UM w realizacji potrzeb naszego miasta. A to, że przeszedł z NP do opozycji w radzie w postaci PiS, mogłem tylko odebrać jako formę sprzeciwu w stosunku do praktyk stosowanych w pracach RM sterowanej przez większościowy NP. Wychodzi na to, że nasze poglądy w tej kwestii są zbieżne. Wychodzi na to, że NP jest bardzo skuteczny w zniechęcaniu przyzwoitych ludzi do pracy w samorządzie. Może uda się to teraz zmienić. A proszę nie komentujcie słowa ?przyzwoitych? ? to jest skrót myślowy.
Pozdrawiam,
Marek Kubicki