http://www.e-bip.pl/4dmethod/wwwShowPyt ... 40780269.1"Panie Burmistrzu!
W odpowiedzi na jedno z pytań użył Pan słów:
"o ile pojawiające się objawy kryzysu finansowego na to pozwolą"
W związku z tym mam pytania:
- czy w związku z pojawiającymi się objawami kryzysu finansowego jest przewidziane zmniejszenie ilości urzędników miasta ( np. zmniejszenie ilości zastępców burmistrza)
- czy w związku z pojawiającymi się objawami kryzysu finansowego jest przewidziane
zamrożenie wynagrodzenia wszystkich pracowników UM, radnych i Pana oczywiście."
A może rusztku dasz nam dobry przykład i sam zaczniesz przelewać swoją pensję na konto miejskie?

A na serio jak przeczytałem to pytanie to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać.
Patrząc na zapyziały budynek urzędu nie odnoszę wrażenia żeby urząd szastał na lewo i prawo publicznymi pieniędzmi.
Koledze rusztkowi trzeba też przypomnieć że urzędnicy to nie politycy, kombinatorzy itp. Burmistrz, rada jak najbardziej ale reszta to zwykli pracownicy biurowi którzy wykonują określone czynności. Nie rozumiem dlaczego mieliby pracować za darmo.
Co do zmniejszeniu ilości zastępców to pomysł nie jest zły, z tym że poszkodowani by byli przede wszystkim mieszkańcy, a to dlatego że coś co robią teraz dwie osoby musiałaby robić jedna, a więc byłoby dłużej. Już i tak jest długo, a co by wtedy było to nie wiem.