przez przynadziei » Cz, 29 wrz 2011, 14:01
e bez przesady, była chwalona, nawet ja na tym forum pisałem że zadziwiła mnie ta decyzja ale okazało sie że miała rację. Ale też nie wiemy na ile wynikało to z uporu i braku kasy a na ile z przewidywalności i wiedzy na temat realnego zagrożenia. Niełatwe...
to zawsze jest trochę gdybanie - Gienek może gdybać co by było jak by była inna ekipa i wmawiać nam że każda by była gorsza bo to czasy są takie straszne dla rządzenia, gdybać jaka to będzie katastrofa jak wrócą rzady PiS... ale to wciąż gdybanie. i moim zdaniem niesmaczne. I to od kilku tygodni powtarzam. Każda ze stron oskarża drugą o niewiadomo co (wyprzedaż kraju, układ, podlizywanie sie Ruskom, Niemcom itd) co jest po prostu zagraniem na najniższych nastrojach i niwiele mają współnego z prawdą. Oni naprawdę niweile się różnią w swoich działaniach (i ich skutkach dla życia przeciętnego Polaka)
A ja chcę polityków rozsądnych którzy myślą o kraju a nie o sobie i o tym żeby władzę utrzymać. Wiec jeżeli jedyne argumenty by zostać wybranym to straszenie powrotem PiS, zagrania typu nasi politycy w Brukseli zdobędą pieniądze ale tylko dla nas, albo wywiady w prasie że są zdziewieni że rynki i banki już teraz nie reagują strachem przed przewagą PiS w sondażach... To ja jestem zniesmaczony i mówię jako wyborca tym wszystkim ludziom ja już dziękuję.