przez marekkubicki » N, 28 lis 2010, 2:41
Moi Drodzy,
Nie wiem dlaczego tego typu spotkania mają się odbywać akurat w niedzielę.
Ja niedzielę traktuję jako dzień na wewnętrzne wyciszenie. A poza tym mój teść też ma na imię Zdzisław i wyjeżdżam do Częstochowy na jego uroczystość.
Nie wiem kto upoważnił KWW Nasz Piastów w moim imieniu umieszczać na ulotkach klejonych ponoć dzisiejszego dnia na słupach ogłoszeniowych, że przyjąłem zaproszenie na spotkanie z kandydatem na burmistrza miasta Piastowa Zdzisława Brzezińskiego skoro ja nie wyrażałem takiej ochoty, ponieważ już od wtorku wiedziałem, że w niedzielę będę w Częstochowie. Jest to nadużycie delikatnie mówiąc.
Oczywiście Panu Zdzisławowi Brzezińskiemu z okazji jego imienin życzę wszystkiego najlepszego i tak sądzę, że tego typu imprezę chciałby spędzić w gronie ludzi nie sprawiających Mu tylu kłopotów w ostatnim czasie co akurat moja osoba.
Przykro mi, ale na szczęście żyjemy w kraju demokratycznym gdzie jego obywatele mają prawo wyborcze czynne i bierne, i mają prawo z niego korzystać nie zależnie od tego czy są związani z organizacjami partyjnymi czy wspólnotami samorządowymi.
Jeśli uczestnicy tego forum tego nie rozumieją to znaczy, że nie wiedzą co to jest demokracja i mają za nic wysiłki właśnie Szanownego Pana Brzezińskiego z lat 80-tych kiedy był liderem lokalnej Solidarności i walczył o demokrację w naszym kraju.
Jest mi również przykro kiedy widzę „wyrośnięte młode wilczki NP.” kiedy na moich oczach zaklejają moje plakaty na słupach informacyjnych z uśmiechem na ustach mówiąc „staruszek doczeka emerytury a później to my sobie porządzimy”.
Wybaczcie ale znam matki i ojców tych „wilczków” bo z nimi chodziłem razem do tych samych szkół w Piastowie, albo byli moimi znajomymi i wiem, że oni ich takich zachowań nie nauczyli. Czy to jest tylko rządza władzy, czy może coś innego?
A jak oni później będą traktować współmieszkańców naszego miasta ?
Właśnie w takich sytuacjach wychodzi charakter ludzi i brak wzajemnego szacunku dla siebie. Są różne drogi dochodzenia do władzy i do celu, ale i jest godność człowieka. Może dla wielu z Was są to frazesy, ale bez poszanowania człowieka przez człowieka zaciera się różnica między demokracją a totalitaryzmem.
Dlatego też dajmy mieszkańcom naszego miasta dokonać wyboru 5-12-2010,
ja zdaję się na nich bo wierzę w mądrość ludzi, oni patrzą i wyciągają wnioski
i całe szczęście, że mają okazję to zrobić bo o to walczyły pokolenia znamienitych Polaków.
Pozdrawiam i spijcie w spokoju.
Marek Kubicki