przez denis80 » Pn, 6 paź 2014, 9:56
Oczywiście można nie zauważać, że świat się wokół nas zmienia i ciągle głosować na tych samych ludzi wiedząc, że oni nic nowego nie wniosą, czyli będzie to samo co mamy teraz. Ale myślę, że wielu z nas myśli inaczej i pragnie zmian bo denerwuje ich ten protekcjonalono-prowincjonaly styl sprawowania władzy poprzednich ekip.
Co do mojego stosunku do NP , to pragnę Ciebie zapewnić drogi nielocie, że mam dokładnie taki sam stosunek do NP jaki i do PO, PIS, PdP. Tak naprawdę dla mnie jest to te same środowisko lokalnych działaczy, którzy ze względu na swoje podejście do sprawowanego mandatu prezentują ta samą mentalność małomiasteczkowo-kościelnej "elity". Dlaczego więc najwięcej pretensji na forum mam do NP? Może właśnie dlatego, że na forum najwięcej udzielają się przede wszystkim członkowie i sympatycy NP i jak zwykle tuż przed wyborni chcą wybielić swoich faworytów. Problem polega jednak na tym, że NP wcale nie jest lepsze od PO.
Pisze, bo pragnę gruntownej zmiany władz, ponieważ miastu potrzebna jest zmiana pokoleniowa a nie tylko roszada w ramach tych samych przestarzałych zasobów. Pisze również aby wyborcy pamiętali, że ostatnie dwie kadencje niepodzielnych rządów NP w Piastowie (2002-2010) był okresem straconym dla miasta, okresem straconych szans na fundusze unijne. Rutyna i arogancja działaczy z NP był już na tyle widoczna i irytująca, że odstawili Brzezińskiego od władzy a całej formacji dali żółta kartkę bo utrata 6 radnych z 14 to poważne ostrzeżenie.
Czy samorządowcy z NP wyciągnęli jakieś wnioski? Jak czytam wpisy członków i zwolenników NP na tym forum, to niestety ale odnoszę wrażenie, że stali się jeszcze bardziej aroganccy i bezczelni.
Trollu - jak nie musisz to nie pisz