przez Gość » Śr, 13 cze 2012, 1:10
Serdeczna prośba - zrób coś z ortografią. Nie żeby to rzutowało na merytorykę, ale razi w oczy. Może jestem przewrażliwiony, ale w szkole uczyli mnie, że pisanie z błędami jest równoważne z brakiem szacunku dla adresata. Mówienie o propagowaniu kultury i robienie ortów to całkiem zabawne połączenie.
Po drugie - o tym, czy można się wtrącać, będą raczej decydować uczestnicy forum, jako że jest ono dostępne dla wszystkich chętnych.
Po trzecie - była mowa o tym, żeby wypowiadać się w imieniu swoim, a nie rady, jako że nie wszyscy w MRM zgadzają się z Twoimi wizjami. Nie wiem gdzie masz napisane że "NIE CHCEMY KULTURY". Być może mamy rozbieżne wizje, ale to nie to samo.
Po czwarte - dojrzałość jest indywidualną kwestią każdego i kryterium wieku nie jest miarodajne (choć wygodne do uproszczenia założeń) . Zdarzają się wyjątki niedojrzałych dorosłych i dojrzałej młodzieży.
Po piąte - aluzyjki Ty nam, my Tobie.
Osiedlowe kluby zaspokajają potrzeby młodzieży ? Być może, ale przyznam że to dość oryginalne stwierdzenie.
Przeczysz sam sobie: "Nie chcemy kontynuować arcynudnych "dzieł" Hufca, oklepanych do granic możliwości atrakcji rodem z Możesza.". Stronę dalej są to już "nie lada atrakcje". No chyba, że to taka drobna złośliwość.
Moim skromnym zdaniem, powinniście się skupić jednak na grupie, która nie może sama zabierać głosu z powodu "niedojrzałości prawnej", a nie na studentach, którzy mają takie samo prawo głosu jak emeryci i ludzie w sile wieku. Być może studenci nie mają siły przebicia, ale to już ich problem. Są dorośli, nie muszą się wysługiwać innymi.
Tak czy inaczej - czekamy na jakieś efekty działania.