http://www.gazetawpr.pl/nowe_drogi_i_dach_w_gimnazjumWiele ciekawych rzeczy w tym artykule. Jednak najciekawiej brzmi zapowiedź autobusu jeżdżącego po Poastowie już od lipca. Ciekawe, ciekawe... Widzę ze obecna władza jest bardziej tajemnicza od poprzedniej i nie zamierza informować mieszkańców ani pytać o zdanie w ważnych sprawach. To pewnie to wspoldecydowanie i jawność podejmowania decyzji które obiecał pan Kubicki.
Ale do rzeczy. Bilety. Jeśli nie bedą honorowane karty miejskie to albo wiele osób bedzie jeździć na gapę albo tez wcale. Ja jak mam płacić po nowemu za kartę miejska 140zl i jeszcze miałbym kupować miesięczny na klon L12 to wolałbym chodzić pieszo. Ale z drugiej strony jeżeli karty byłyby honorowane (a wiec linia powstalaby pod egidą ZTM) to po co była likwidacja L12?
Druga sprawa. To w końcu stać nas na to czy nie? Zlikwidowano L12 bo środki w budżecie na ten cel były niewystarczające. A teraz już są wystarczające?
Nowa władza lubi pozornie odcinać sie od byłej. Był "Biuletyn" jest "Teraz Piastow". A w sumie to jest dokładnie to samo. Były Dni Piastowa w maju, teraz w czerwcu, ale ich program to kopiuj-wklej z poprzednich lat. Mam nadzieje ze z autobusem nie bedzie tak ze bedzie on miał bardzo podobna trasę do L12 tyle ze nazwa go po nowemu np L15 i obwolaja sukcesem burmistrza.