[quote="akij123"][/quote]....Porownujac za dwa razy wieksze pieniadze kilkaset dzisiakow spedzalo ferie w klubach i szkolach na zajeciach organizowanych przez nauczycieli... Trudno tez zeby Miasto dofinansowywalo wyjazdy wakacyjne dla osob chorzystow a ze slow ktore padly wyzej wynika ze są podobne oczekiwania.
Nikt nie oczekuje aby miasto sponsorowało czyjeś wyjazdy wakacyjne (aczkolwiek mam dziwne przeczucie że wyjazdy swoich urzędników sponsoruje). Jeżeli mowa o jakichkolwiek wyjazdach... to z tego co wiem chodzi o obozy kondycyjne. Czyli pięć sześć dni całodziennej niemalże pracy i dopracowywania utworów przed ważnymi koncertami. Nie rozumiem zatem dlaczego ktoś mówi tu o wyjazdach wakacyjnych... Fakt że obozy odbywają się w czasie wolnym od zajęć wynika jedynie z faktu że tylko w takim czasie osoby zainteresowane są w stanie znaleść czas aby na nie pojechać, a to świadczy tylko o bardzo dużym zaangażowaniu członków chóru Canto.
Myślę że gdyby nie ich determinacja to nasz piastowski chór hjuż dawno przestał by istnieć - dobrze że tak się nie stało...